Lidhje të forta midis Imagjinatës dhe Perceptimit

Nje qellese interesante informimi dhe pervetesimi te dijeve mbi funksionimin dhe veprimtarine e trurit te njeriut

Astrit Lulushi's Blog

Astrit Lulushi, Zëri i Amerikës

presentimentNë ç’mënyrë truri i kombinon informacionet që i dërgojnë shqisat e tjera? Në psikologji e neuroshkencë kjo është një pyetje ‘klasike’, mbi të cilën një studim nga Instituti Karolinska në Suedi përpiqet të hedhë dritë. Studimi, në revistën Current Biology, tregon se imagjinata ndikon më shumë sesa mendohej në mënyrën se si njeriu e përjeton botën.

Shihni postimin origjinal 156 fjalë më tepër

Advertisements